دوسالگی سقوط(۴)؛ گسترش اعتراضات زنان

چهل فرمان محدودیت علیه زنان

نویدنو: در ادامه اعتراضات سراسری همزمان با دوسالگی سقوط جمهوریت در کشور، شماری از زنان تحت نام جنبش زنان بسوی آزادی، در 15 آگست 2023 مصادف با دومین سالروز سقوط نظام جمهوری و تسلط دوباره گروه طالبان بر افغانستان، در اسلام آباد پایتخت پاکستان تجمع اعتراضی برپا کردند.

این زنان با نشر اعلامیه‌ی گفته اند، در این روز افغانستان طی یک معامله ننگین و نا معلوم به چنگ جهالت سپرده شد.
در این اعلامیه آمده است از تسلط دوباره طالبان تا کنون بیش از 40 فرمان محدودیت علیه زنان از آدرس رهبری این گروه که در پرده خفا به سر میبرد و مرگ و زندگی شان در هاله ابهام میباشد صادر گردیده است.
در ادامه گفته شده، دو سال است که 5 ملیون دختر واجب التعلیم از تحلصیل بازداشته شده است، اما مدارس جهادی و تربیت افراط گرایی رونق یافته است. گسترش فقر، ترویج خشونت، اعمال تبعیض سیستماتیک علیه اقوام ساکن در افغانستان از کارنامه های دوساله این گروه دهشت و خشونت در افغانستان می باشد.
سازمان های جهانی حقوق بشری به ویژه سازمان ملل متحد مسئولیت اخلاقی داشتند که به صراحت این جنایات را محکوم کنند؛ اما متاسفانه تمامی نهاد های بین الملی از جمله سازمان ملل متحد خاموشی اختیار کردند.

جنبش زنان بسوی آزادی در این تجمع طی قطع نامه‌ی موارد زیل را اعلام داشته است:
1- مشروعیت بخشیدن به طالبان، مشروعیت بخشیدن به نسل کشی، جنایت علیه بشریت و آپارتاید جنسیتی می باشد که در تناقض با قوانین بین المللی قراردارد.
2- ما از سازمان ملل متحد قاطعانه و جدی می خواهیم تا از هرنوع بحث در خصوص به رسمیت شناختن گروه طالبان به خاطر ارزش های انسانی مردم افغانستان جدا خودداری کند.
3- از تمامی نهاد های حقوق بشری ملی و بین المللی که در خصوص انسانیت، آزادی، دموکراسی وحقوق انسانی فعالیت دارند تقاضا می کنیم تا سازمان ملل را متوجه مسئولیت های شان بسازند و نسبت به، به رسمیت شناختن گروه تروریستی طالبان اعتراض شان را ابراز کنند.
4- ما زنان و مردم افغانستان که در یک فاجعه بشری به سرمیبریم و رنج این فاجعه را هر روز با تمام وجود حس می‌کنیم، به سازمان ملل و تمامی نهاد های هم‌سو هشدار می دهیم که طالبان را به رسمیت نشناسند.؛ در صورتیکه احساسات و رنج زنان و مردم افغانستان را مد نظر نگیرند عواقبت ناگوار آن متوجه سازمان ملل خواهد بود.