آزادی مطبوعات می تواند نویدی برای فردای بهتر باشد
نویدنو: در ادامهی محدویتهای دسترسی به اطلاعات و سرکوب آزادی بیان در کشور، هفتهنامهی نوید نو نیز قربانی سانسور ادارهی رژیم طالبان شد. وبسایت هفتهنامهی نوید نو که با دُومِین (nawidnaw.af) فعالیت داشت، دو ماه پیش، پس از انتشار گزارشات مستند از وضعیت حقوق بشری در کابل مسدود شد. اما مسوولین هفتهنامه با تلاشهای پیگیر، پس از دو ماه توانستند که وبسایت هفتهنامه را با دومین (nawidnaw.com) دوباره فعال و تمامی دادهها را بازیابی کنند.
هفتهنامهی نوید نو همچنان بهعنوان رسانهی مستقل و بازتابدهندهی صدای شهروندان، وضعیتِ پس از سقوط کشور را مستندسازی و منتشر میکند. همکاران این رسانه با تلاش و متقبلشدن تهدیدات، گزارشهای مستند از بدرفتاریهای نیروهای طالبان، نقض حقوق شهروندان، بهخصوص جنایت در قبال زنان، کودکان و آسیبپذیران جامعه را تهیه کرده و منتشر میکنند.
در جریان پس از سقوط کابل، هفتهنامه نوید نو علارغم گزارشات و رویدادهای روز حداقل سه پرونده اختصاصی را منتشر کرده است.
- سقوط و جوانان: پروندهای در آستانهی یک سالگی سقوط شامل 25 روایت.
- تاثیر طالبان بر زندگی مردم: این پرونده وضعیت اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و آموزشی را در جریان تسلط طالبان در قلمرو کشور بازتاب داده است.
- دو سال پس از سقوط؛ جوانان به چه میاندیشند؟: این پرونده طی فراخوانی در آستانه 2 سالگی سقوط کابل و تسلط طالبان بر کشور تهیه شد. از جمع روایتهایی که مخاطبین هفتهنامه نوید نو ارسال کرده بودند، 13 روایت برگزیده شده و منتشر شد. این روایتها دغدغهها، نگرانیها، ویرانی رویاهای جوانان را در جریان این دو سال و بیم آنها از آینده را بازتاب میدهد.
رژیم طالبان که یک رژیم دیکتاتوری، غیرقانونی و بر اساس قوانین رسمی بینالمللی تسلط غیرمشروع بر کشور دارند، زندگی را از مردم گرفته و رسانهها را شدیدا سانسور کرده، تا صدای شهروندان بلند نشود. با همین رویکرد، وبسایت قبلی هفتهنامهی نوید نو نیز مسدود شده است.
هفتهنامهی نوید نو متعهد است که مثل همیشه صدای مردم را منعکس کرده و هرنوع جنایت و عملکردهای ضدانسانی را برملا سازد. ما نمیگذاریم که مردم در زیر بار ظلم و استبداد بیصدا باشند. ما برای آزادی دوبارهی سرزمینمان و برای زیستن آرام و انسانی و برای دفاع از حقوق انسانی تمامی شهروندان با صدای بلند تلاش و مبارزه میکنیم. پیش به سوی آزادی!